У Мінфіні розповіли, коли очікують перший транш допомоги від ЄС

Share

Перший транш у межах макрофінансової допомоги ЄС у 18 мільярдів євро Україна отримає вже у січні 2023 року

Про це повідомило Міністерство фінансів України, передає «Укрінформ».

Відомство нагадало, що Рада Європейського Союзу 10 грудня підтримала пропозицію Європейської Комісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткових ресурсів фінансової підтримки. Нова масштабна програма макрофінансової допомоги для України становитиме 18 млрд євро.

Очікується, що пільгові позикові кошти надходитимуть до державного бюджету України протягом 2023 року рівномірними частинами з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов. Передбачається, що перший транш Україна отримає вже у січні 2023 року.

«Рішення Ради ЄС є важливим знаком підтримки та солідарності з Україною. Щиро вдячний колегам з Європейського Союзу за розуміння наших нагальних потреб і готовність стати пліч-о-пліч у цей визначний для нашої держави час. Реалізація нової програми макрофінансової допомоги ЄС слугуватиме однією із запорук збереження фінансової та економічної стабільності в державі, а також нашої впевненості у стабільному проходженні наступного бюджетного року», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom