Країни Євросоюзу ще не погодили нові санкції проти РФ, – Боррель

Share

Країни-члени Європейського Союзу ще не погодили дев’ятий санкційний пакет проти Росії, можливо, рішення буде ввечері 12 грудня

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на початку зустрічі міністрів закордонних справ в Брюсселі, передає «Європейська правда».

«Єврокомісія висунула пропозиції. Але рішення має ухвалити Рада ЄС. 27 міністрів мають різні погляди на це питання. Відтоді, як ми зробили пропозицію, а це ще не рішення, відбулися обговорення і я сподівався, що вранці ми зможемо оголосити про «зелене світло», але поки це не так», – пояснив він.

Борель сподівається, що погодити нові санкції вдасться протягом понеділка або у вівторок.

«Сподіваюся, це станеться ввечері, можливо, завтра. Але я не скажу, що це буде легко, тому що є різні погляди серед країн-членів», – додав дипломат.

7 грудня Єврокомісія оголосила про 9-й пакет санкцій проти РФ. Зокрема, до санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонної промисловості, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики.

Також Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків – включно з повною забороною транзакцій Російського банку розвитку регіонів. Крім того, пропонують додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom