США збільшать поставки газу до Великої Британії

Share

Експорт газу із США до Великої Британії буде збільшений у рамках спільних зусиль щодо зменшення рахунків за комунальні послуги та обмеження впливу Росії на постачання енергоресурсів

Відповідної домовленості досягли президент США Джо Байден та глава британського уряду Ріші Сунак, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Сторони оголосили про партнерство з енергетичної безпеки та доступності. Також вони створили спільну групу дій, яку очолять представники Вестмінстера та Білого дому з метою зменшення глобальної залежності від російських енергоносіїв.

Британія не залежала від великих обсягів російського газу до вторгнення в Україну, але потерпала від сильного зростання цін, оскільки європейські сусіди конкурували за поставки, поспішаючи заповнити свої газосховища.

Згідно з угодою, США мають намір більш ніж удвічі збільшити обсяг зрідженого природного газу, експортованого до Британії, порівняно з 2021 роком.

Дві країни також мають намір співпрацювати для прискорення «зелених» ініціатив, таких як декарбонізація аерокосмічної промисловості, стимулюючи ринок електромобілів та розвиток енергоефективних пристроїв, йдеться у повідомленні.

Також вони планують продовжувати співпрацю в галузі ядерної енергії та уловлювання водню та вуглецю.

Британський уряд заявив, що в рамках домовленості зі США вони прагнуть експортувати щонайменше 9-10 мільярдів кубічних метрів газу протягом наступного року через термінали Великої Британії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom