Держбюджет отримав від «малої приватизації» вже 1 млрд грн

Share

Після відновлення малої приватизації до державного бюджету перераховано 1 млрд грн

Про це повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на «Prozorro.Продажі».

Раніше очікувалося, що надходження до кінця року від часу відновлення малої приватизації після початку повномасштабної агресії мали скласти від 600 млн до 1 млрд грн.

«Прагнення нашого бізнесу працювати, розвивати країну та її потенціал, перевершили наші фінансові прогнози та очікування. Відповідальний бізнес сьогодні – це бійці економічного фронту, які своєю активністю допомагають країні», – прокоментував очільник Фонду державного майна Рустем Умєров.

Також він додав, що вже у 2023 році заплановане відновлення приватизації і великих підприємств, а в довгострокових планах – приватизувати кілька десятків заводів.

Протягом вересня-листопада відбулися понад 120 аукціонів малої приватизації держмайна, ще близько 80 аукціонів мають провести до кінця року.

За словами, директора ДП «Прозорро.Продажі» Олексія Соболева, конкуренція на аукціонах з приватизації держмайна залишається на високому рівні – 4-5 учасників в середньому змагаються на торгах.

Також він наголосив, що онлайн-аукціони і система працюватимуть незалежно від відключень електроенергії чи блекауту по всій Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom