«Нафтогаз» та Equinor домовилися про додаткову закупівлю газу

Share

НАК «Нафтогаз України» досягнув домовленостей з норвезькою Equinor щодо закупівлі додаткового обсягу газу для проходження опалювального сезону

Про це йшлося на зустрічі очільника «Нафтогазу» Олексія Чернишова та президента і генерального директора найбільшої нафтогазової компанії Норвегії Equinor Андерса Опедала, передає прес-служба української компанії.

«Сподіваємося на спеціальні умови закупівлі та подальше резервування необхідного нам обсягу», – сказав Чернишов.

Крім того, Чернишов зустрівся з послом Королівства Норвегія Еріком Сведалом. Обговорили залучення технологій норвезького нафтогазового бізнесу та фінансування закупівлі додаткового обсягу газу, необхідного Україні для проходження зими, з огляду на постійний ракетний терор Росії.

«У часи, коли Росія використовує знищення енергетичної інфраструктури як зброю, підтримка енергетичної сфери України не менш важлива за військову підтримку. Ми сподіваємося на подальшу допомогу Норвегії у цьому контексті», — сказав очільник «Нафтогазу».

Посол Норвегії зазначив, що очікує збільшення оголошених обсягів допомоги Україні, та додав, що майбутнє фінансування розподілятиметься також на забезпечення енергетичної безпеки України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom