Нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності

Share

Нафтові санкції Європейського Союзу проти Росії набули чинності 5 грудня

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на повідомлення Європейської ради.

«Рівень обмеження ціни встановлений у тісному співробітництві із коаліцією з обмеження ціни та застосовуватиметься з 5 грудня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Гранична ціна на нафту і нафтопродукти та оливи, що походять з Росії або експортуються з неї, встановлена на рівні $60 за барель. Вона переглядатиметься кожні два місяці задля реагування на розвиток ситуації на ринку і встановлюватиметься на рівні на 5% нижчому середньоринкової ціни на російську нафту і нафтопродукти, розрахованої на основі даних Міжнародного енергетичного агентства.

Обмеження ціни на російську нафту дасть змогу встановити ліміт на коливання ціни на підставі надзвичайних ринкових умов та різко зменшить доходи Росії від торгівлі нафтою після того, як вона розпочала війну проти України. Таке обмеження ціни також покликане стабілізувати глобальні енергетичні ціни та пом’якшити негативні наслідки для постачання енергії у треті країни.

Рада ЄС ухвалила 3 грудня рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується Росією, на рівні $60 за барель.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom