Італія введе тимчасову адміністрацію на завод російського «Лукойла»

Share

Уряд Італії 1 грудня розробив схему передачі нафтопереробного заводу на Сицилії, що належить російському «Лукойлу», під тимчасове управління, щоб уникнути його закриття через ембарго на російську морську нафту

Ембарго ЄС щодо російської нафти має набути чинності 5 грудня, що загрожує блокуванням поставок на нафтопереробний завод «Лукойлу» ISAB, на який припадає п’ята частина нафтопереробних потужностей Італії, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuters.

Нафтопереробний завод покладається виключно на російську нафту, оскільки банки припинили фінансувати його та надавати гарантії, необхідні для закупівлі нафти в інших країнах через страх потрапити під західні санкції за зв’язок з російською компанією.

Міністерство промисловості країни заявило, що тепер уряду дозволено вводити тимчасову адміністрацію на термін до одного року з можливістю продовження ще на 12 місяців «у разі серйозної та неминучої небезпеки» для енергопостачання.

Як повідомляють джерела Reuters, до управління російським заводом можуть потенційно залучити державну енергетичну компанію ENI. Наразі на НПЗ працює близько 1000 працівників. Інше джерело зазначило, що італійський уряд працює над розблокуванням фінансування для ISAB.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom