У «зерновому коридорі» через дії Росії застрягли 96 суден, – АМПУ

Share

Електронна черга дозволила зробити прозорим планування заходу та виходу суден у портах Великої Одеси, однак вона не розв’язує проблему інспекції в Босфорі

Про це повідомив керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Олексій Востріков у Facebook.

«АМПУ принципово важливо було впровадити процес, який буде прозорим і зрозумілим для ринку. Ми це зробили за аналогією з дунайськими портами – започаткували електрону чергу. Але які б ефективні інструменти планування ми не впроваджували, в роботі «зернового коридору» є деструктивна позиція РФ», – зазначив Востріков.

За його словами, саме через позицію Росії, яка блокує роботу в Босфорі, за добу протокою проходить у середньому 3,5 судна на вхід та три на вихід – замість 24-30.

«Ми вже бачили минулого місяця чергу в Босфорі з понад 150 суден, які простоювали там понад 30 діб. Тоді розв’язували цю проблему спільно з ООН та Туреччиною. Сьогодні така тенденція повторюється», – наголосив очільник АМПУ.

Нині черга в Босфорі вже сягнула 96 суден і лише зростатиме, якщо кількість інспекцій не збільшити. Завантаженість портів становить менш як 50%.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom