Кулеба обговорив з главами МЗС G7 відновлення енергоінфраструктури України

Share

Критично важливо забезпечити Україну необхідним обладнанням для відновлення електричних потужностей. Не менш важливо продовжувати надавати допомогу для захисту обладнання від повторних російських атак, зокрема, шляхом постачання Україні систем протиракетної та протиповітряної оборони

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі глав МЗС G7, інших країн-партнерів та керівництва європейських фінансових інституцій в Бухаресті, передає прес-служба відомства.

Він також розповів про можливі шляхи подолання дефіциту електроенергії в Україні.

«Перший варіант — це купувати електроенергію в ЄС. Але на ринку ЄС ціни значно вищі, ніж в Україні, тому потрібна буде додаткова фінансова підтримка», – зазначив міністр.

Другий спосіб передбачає забезпечення України необхідним енергетичним обладнанням, трансформаторами та генераторами, які допоможуть компенсувати пошкоджену енергетичну інфраструктуру.

У цьому контексті Кулеба подякував США за надання Україні $53 млн для термінової закупівлі енергетичного обладнання.

Міністр окремо наголосив, що з 10 жовтня Росія запустила по території України понад 600 ракет та атакувала критичні об'єкти інфраструктури. Він підкреслив, що Росія продовжуватиме ракетний терор проти України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom