Метінвест відновив роботу всіх підприємств після аварійних зупинок, окрім «Каметсталі»

Share

Група Метінвест повідомила про аварійні зупинки підприємств, які відбувались протягом тижня з 21 до 27 листопада. Тоді російські війська вчергове обстріляли українські електростанції та систему електропостачання, що призвело до відключення електропостачання по всій країні.

«Метінвест разом з усіма іншими промисловими підприємствами, що працюють в Україні, також постраждав, оскільки вперше від початку повномасштабного воєнного вторгнення в Україну виробництво на українських підприємствах Групи було зупинено в аварійному порядку через відсутність електропостачання», – повідомили в компанії.

Наразі електропостачання частково відновлено, та промислові виробники використовують електроенергію з мережі в межах доступних квот, що можуть змінюватися щодня.

Всі підприємства Метінвесту в Україні, що постраждали через цю ситуацію, відновили роботу, за винятком металургійного комбінату «Каметсталь». Згідно із повідомленням компанії, там триває оцінка можливої шкоди для виробничих об'єктів підприємства після зупинення та строків відновлення виробництва.

Метінвест попередив, що тривала відсутність постачання квадратної заготовки з боку «Каметсталі» може призвести до призупинення виробництва на Promet Steel, прокатному заводі групи в Болгарії.

У компанії також звернули увагу на те, що зберігаються значні ризики до погіршення ситуації з наявністю електроенергії в країні. Це у свою чергу може призвести до нових перебої у виробництві на українських активах Метінвесту.