Україна отримає додаткові 100 млн євро від Франції

Share

Україна отримає до 100 млн євро кредиту від Французького агентства розвитку

Відповідну угоду 28 листопада підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер, передає прес-служба українського відомства.

Кошти направлять до загального фонду державного бюджету для фінансування першочергових видатків, за винятком видатків на оборону.

«Ці кошти дозволять і надалі підтримувати ефективність державного управління, а також забезпечувати першочергові видатки держбюджету в умовах боротьби з агресором», – зазначив Марченко.

Кредит надається на пільгових умовах: процентна ставка складає 1,04% річних, а остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дати кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком понад 5 років від дати укладення кредитного договору).

Сторони також обговорили поточну фінансову ситуацію в Україні, потреби у додатковому фінансуванні та пріоритетні напрями співпраці між Урядами обох країн.

Водночас Марченко наголосив на необхідності залучення зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів у наступному році для усунення дефіциту держбюджету, що складатиме понад $3 млрд щомісячно.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom