В Україні понад 2 тис. безробітних залучили до суспільних робіт

Share

Понад 2000 безробітних залучили до виконання суспільно корисних робіт у 6 областях в рамках проекту «Армія відновлення», повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна

«Такі роботи проводяться в Сумській, Чернігівській, Київській, Донецькій, Полтавській та Рівненській областях. З грудня вони також будуть організовані у Волинській та Запорізькій області. До суспільно корисних робіт залучені вже понад 2000 людей, які втратили роботу. Вони перейшли в статус зайнятих осіб і отримують оплату за виконання таких робіт щонайменше 6 700 грн. Нині держава виплатила їм вже 8,5 млн грн»,  – цитує Бережну прес-служба міністерства.

Найбільшу кількість безробітних залучили в Сумській області – 664 особи та Київській – 509 осіб. В Полтавській області залучено 313 осіб, Донецькій – 262 особи, Чернігівській – 209 осіб, Рівненській – 67 осіб.

Найчастіше людей залучають до укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок; заготівлі дров для населення; розвантаження гуманітарної допомоги; облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття; ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери; упорядкування, відновлення та благоустрою міст; ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів; проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom