Представники України та США обговорили посилення санкцій проти Росії

Share

Падіння російської економіки до кінця року становитиме, за прогнозами, 4,5-4,6%, а падіння української – вже 30%. Санкції проти країни-агресора необхідно посилювати

Про це йшлося на зустрічі міністерки економіки Юлії Свириденко та координатора санкцій Державного департаменту США Джеймса О’Браєна, передає прес-служба Мінекономіки.

«Для нас є важливими скоординованість, системність, обмін напрацюваннями та ідеями у цьому питанні з партнерами, американською стороною. Зокрема, щодо віддзеркалення і синхронізації санкцій», – зазначила Свириденко.

О'Браєн підкреслив, що для США є дуже цінним обмін інформацією з українського стороною.

«Ми розуміємо, що санкції діють занадто повільно. Проте вони дозволяють зупинити РФ швидше, ніж вона б зупинилася сама. Крім того, санкції здатні зробити так, аби РФ у майбутньому не повторила агресію знову. Тож сподіваємося, що обмін інформацією дозволить пришвидшити роботу у цьому напрямку. Ми маємо показати, наскільки жорстокими є дії Росії на території України, і що вони заслуговують більш жорстких санкцій», – зазначив О'Браєн.

На сьогодні Україна запровадила санкції щодо понад 5 тисяч осіб, причетних до агресії, що несуть загрозу національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності тощо.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom