«Газпром» не знижуватиме поставки газу до Молдови через Україну

Share

Російський «Газпром» заявив, що компанія «Молдовагаз» розплатилися за постачання газу, які нібито «осідали» в Україні, тож компанія не знижуватиме подачу газу для транзиту до Молдови

Водночас «Газпром» попередив, що залишає за собою право на скорочення або повне припинення постачання газу у разі порушення їхньої оплати, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на російську компанію.  

«Ухвалене рішення не знижувати подачу газу на ГВС «Суджа» для транзиту до Молдови. Водночас звертаємо увагу на регулярне порушення молдовською стороною контрактних зобов'язань щодо оплати поставок російського газу. «Газпром» залишає за собою право на скорочення або повне припинення постачання газу у разі порушення їхньої оплати», – йдеться у повідомленні.

Раніше «Газпром» заявив про «осідання» в Україні російського газу, призначеного для постачання молдовським споживачам за контрактом з «Молдовагазом». «Газпром» заявив, що Молдова не оплатила відповідно до контракту 24,94 млн кубометрів отриманого у листопаді газу, водночас «сумарний накопичений обсяг осідання на території України – 52,52 млн. куб. м газу».

У випадку «збереження транзитного дисбалансу через Україну для споживачів Молдови» російський «Газпром» погрожував з 28 листопада зменшити подачу газу для транзиту через Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom