США, Чехія та Південна Корея також надішлють в Україну генератори та інше енергетичне обладнання

Share

25 листопада одразу кілька країн оголосили про надання Україні допомоги у подоланні наслідків російськи ракетних атак на енергетичну інфраструктуру. До Франції, яка надасть 100 генераторів, долучилися США, Чехія, Південна Корея.

Зокрема, посол США в Україні Бріджіт Брінк оголосила, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передасть Україні 80 генераторів.

"У той час, як Росія намагається відключити світло, USAID Ukraine надає 80 генераторів, щоб підтримувати електропостачання. Ця допомога є лише частиною відповіді США на жорстокі та постійні атаки Росії на критичну інфраструктуру України, ми продовжуємо стояти з Україною", – написала Брінк у Twitter.

Прага відправить Києву та Миколаєву сотні обігрівачів, агрегати та медичне обладнання на 22 млн крон.

"Надсилаємо з Праги пакет допомоги жертвам українського геноциду з боку Росії: 626 обігрівачів (400 для Києва, 226 для Миколаєва), 18 агрегатів (10 для Києва, 8 для Миколаєва). Плюс медичне обладнання на 22 млн крон для Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я України", – написав мер Праги Зденек Гржиб у Twitter.

Південна Корея також надасть високопотужні генератори для України.

"З корейською стороною досягнуто домовленість про передачу Україні в якості гумдопомоги 20 генераторів потужністю 450-500 кВт, а також п’яти міні-екскаваторів DOOSAN DX17Z. Доставку генераторів планується здійснити чартерним авіарейсом 12 грудня поточного року. Також у грудні передбачається зафрахтувати морське судно для транспортування екскаваторів, але конкретну дату наразі не визначено", – повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom