Повномасштабна війна Росії проти України провокує світову продовольчу кризу, – Мінагрополітики

Share

Повномасштабна війна Росії проти України стала одним з факторів, що провокує світову продовольчу кризу та загрожує глобальній продовольчій безпеці. Втрати українського агросектору також мають вплив на зростання цін на продовольство

На цьому наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час виступу у рамках Міжнародного аграрного і продовольчого форуму Конфедерації агровиробників Італії Coldiretti, передає Міністерство агрополітики та продовольства.

Також він зазначив, що ключовою проблемою для фермерів залишається дорога логістика та низькі ціни на зерно, які зараз ледве покривають собівартість.

«Наші аграрії зазнавали й зазнають величезних збитків, враховуючи витрати на добрива, пальне та подекуди мільйонні пошкодження їхніх виробництв. Це вже позначилося на посівній кампанії озимих та безпосередньо вплине на показники весняної посівної кампанії», – сказав Сольський.

Попри важкі виклики, спричинені війною, Україна готова й надалі виконувати свої зобов’язання щодо експорту агропродукції та підтримувати бідні країни. Зокрема, в рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

«Спровокована війною криза виходить далеко за межі продовольчої небезпеки і вимагає всебічного реагування та підтримки України», – резюмував міністр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom