Експерти МАГАТЕ прибули на всі українські АЕС

Share

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії прибули на всі АЕС України з метою надання персоналу підтримки та допомоги

Про це повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, передає «Укрінформ».

«Нещодавно Україна закликала МАГАТЕ забезпечити, як це було із Запорізькою АЕС, підтримку та допомогу на місцях – на Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також Чорнобильській АЕС. Ця підтримка розпочалася. Ми маємо зробити все, щоб запобігти ядерному інциденту на усіх українських АЕС», – повідомив Гроссі.

Він нагадав, що експерти МАГАТЕ з початку вересня перебувають на ЗАЕС, надаючи підтримку та допомогу персоналу станції. За словами гендиректора, вже видно прогрес у створенні зони фізичної та ядерної безпеки навколо цієї АЕС.

«Але в той час, коли світ сфокусований на небезпечній ситуації на Запорізькій АЕС, найбільшій атомній електростанції Європи, ми не маємо забувати про інші ядерні об’єкти країни», – наголосив Гроссі.

Внаслідок російських ракетних ударів 23 листопада уперше втратили зовнішнє електропостачання усі українські АЕС, якийсь час вони залежали від роботи дизельних генераторів.

«Цю безпрецедентну ситуацію не можна було уявити ще кілька місяців тому. І це викликає велике занепокоєння», – заявив гендиректор МАГАТЕ.

Він наголосив на потребі забезпечити фізичну безпеку українських АЕС, щоб такі інциденти більше не повторилися.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom