ЄБРР дасть «Укренерго» 372 млн євро на ремонт пошкодженої інфраструктури

Share

Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив пакет фінансування, в межах якого НЕК «Укренерго» отримає 372 млн євро для термінового ремонту пошкоджень, завданих російськими ударами по цивільній енергетичній інфраструктурі

Компанія отримає гарантований державою кредит у розмірі 300 млн євро, а також грант на 72 млн євро від Нідерландів, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, 150 млн євро передбачені на закупівлю обладнання для аварійно-відновлювальних робіт, ще 150 млн євро – на підтримку структури капіталу НЕК. Окремо частину кредиту на аварійний ремонт доповнять грантом Нідерландів.

У банку зазначають, що інвестиції ЄБРР в Україні здійснюються за підтримки донорів та партнерів. США, які внесли $500 млн до Фонду реагування на кризи ЄБРР, підтримають до 50% кредиту, що виділяється.

«Терміновий ремонт електромереж України є невідкладним пріоритетом для ЄБРР. Українському народу та бізнесу потрібен постійний доступ до електроенергії, щоб пережити зиму. Завдяки цьому важливому фінансуванню ми допоможемо «Укренерго» оперативно провести аварійний ремонт пошкодженого обладнання, високовольтних підстанцій та ліній електропередач», – зазначила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom