В ЄК оголосили про надання Україні траншу на 2,5 млрд євро

Share

Європейська комісія надає Україні ще 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги, оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

«Ми плануємо виділити 18 млрд євро на 2023 рік з регулярним наданням коштів. Для термінової відбудови, яка призведе до швидкого та успішного відновлення країни. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно», – цитує її «Бізнес.Цензор».

Міністерство фінансів підтвердило, що сьогодні, 22 листопада, Україна отримала другий транш на суму 2,5 млрд євро в рамках виняткової восьмої програми макрофінансової допомоги ЄС. Загальне заплановане фінансування за даною програмою становить 5 млрд євро.

«Отримані кошти значною мірою допоможуть забезпечити нагальні видатки державного бюджету та підтримати економічну стабільність в державі», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Загальна сума наданої Україні макрофінансової допомоги ЄС, починаючи з 24 лютого і до сьогодні, сягає 6,7 млрд євро. Передбачається, що останній транш в рамках програми Україна отримає до кінця року.

9 листопада Європейська Комісія офіційно оприлюднила пропозицію надати Україні у 2023 році до 18 млрд євро у новому форматі «макрофінансової допомоги плюс» для стабільного забезпечення життєдіяльності державних функцій під час війни.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom