Нова Зеландія розширила санкції проти РФ та Білорусі

Share

Влада Нової Зеландії запровадила санкції щодо 22 російських та білоруських громадян, а також низки російських підприємств нафтогазового та сталеливарного сектору

Про це йдеться у заяві міністерки закордонних справ країни Нанаї Махути, передає «Бізнес.Цензор».

«Подальші санкції тепер спрямовані проти 22 представників еліти, які підтримують незаконне вторгнення в Україну і які були винагороджені за свою лояльність багатством і впливом», – зазначила вона.

Так, під санкції потрапили дочки президента РФ Володимира Путіна Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дружина та діти прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, очільниця Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна, а також дружина і син президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Крім того, санкції запровадили проти чотирьох підприємств, які мають економічне чи стратегічне значення для РФ в нафтогазовому, сталеливарному, транспортному секторах, а також у секторі радіолокаційних систем обладнання.

Загалом Нова Зеландія ввела санкції проти понад 1200 фізичних та юридичних осіб, а також запровадила торговельні заходи, які призвели до значного скорочення двосторонньої торгівлі з Росією.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom