Маємо отримати повну компенсацію збитків від РФ та реінвестувати її в українські заводи – CEO Метінвест

Share

Група Метінвест розраховує отримати від Росії повну компенсацію збитків, нанесених активам групи через вторгнення російської армії в Україну. Про це в інтерв’ю Sky News розповів генеральний директор компанії Юрій Риженков. Він висловив упевненість, що стягнені з Росії кошти мають піти на відновлення роботи зруйнованих підприємств.

Наразі в Україні продовжують працювати два металургійні комбінати Метінвесту в Запоріжжі та Кам'янському. «Вони обидва зараз працюють, їхні потужності завантажені приблизно на 50-60%. Проте ми маємо змогу виготовляти броньовані плити, сталеві укриття тощо», – зазначив керівник компанії.

Метінвесту також вдалося стабілізувати ситуацію на закордонних активах в Італії та Британії, які на початку року залишились без українських напівфабрикатів через окупацію Маріуполя і пошкодження розташованих там комбінатів.  

«Вони мали деякі труднощі спочатку переважно через те, що в роботі покладалися на напівфабрикати з «Азовсталі». Відтоді ми урізноманітнили джерела постачання напівфабрикатів. Наприклад, тут, у Великій Британії, сляби зараз постачає British Steel, Thyssenkrupp. В Італії – це ADI. Ми знайшли різних постачальників, які можуть забезпечити нам потрібні обсяги», – розповів Риженков.

Раніше спілкуючись із журналістами Bloomberg  він зазначив, що компанія виживає за рахунок вугільного бізнесу, оскільки попит на цю сировину в світі високий.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom