Економіка РФ відкотилася на 30 років, – МЗС України

Share

Міністерство закордонних справ України спростувало заяву глави МЗС Угорщини Петера Сіярто про те, що російська економіка не постраждала від санкцій

Про це йдеться у дописі речника МЗС України Олег Ніколенко, передає «Укрінформ».

Посилаючись на цифри, які дають Рада Європейського Союзу, Світовий банк та Міжнародний валютний фонд, Ніколенко зазначив: падіння ВВП від 5,5 до 9%; зменшення обсягів торгівлі товарами і послугами на 30-35%; скорочення експорту нафти до ЄС на 90% до кінця року; вихід майже 1000 іноземних компаній, які складали 40% ВВП; інфляцію на рівні 22%; неможливість імпортувати технології та комплектуючі частини; стрімке скорочення виробництва; знецінення ринку капіталу.

«Російська економіка відкотилася на 30 років назад. Заяви про те, що європейські санкції не впливають на економіку Росії, не відповідають дійсності», – підсумовує речник МЗС.

Ніколенко зазначив, що як би в Москві або Будапешті не намагалися применшити ефективність рішень Брюсселя, санкції працюють та обмежують можливості РФ фінансувати війну проти України.

17 листопада глава МЗС Угорщини Петер Сіярто розкритикував санкції Євросоюзу проти РФ, заявивши, що європейська економіка рухається до рецесії, а російську економіку санкції не похитнули. Крім того, він закликав лідерів ЄС, які виступали за санкції, піти у відставку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom