Україна планує залучити для страхування інвестицій до $1 млрд

Share

Україна в 2023 році планує мобілізувати на проект з MIGA (агентство з гарантій інвестицій) до $1 млрд. Також тривають перемовини з DFC, яка готова кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд

Підтримка можлива як прямим кредитуванням, так і страхуванням кредитного ризику позичальника, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України з посиланням на очільницю відомства Юлію Свириденко.

Крім того, за її словами, уряд веде відповідні перемовини з експортно-кредитними агентствами країн G7.

За словами Свириденко, розв’язання питання страхування активізує процес залучення інвестицій

Свириденко також акцентувала, що отримання інвестицій та капітальних вкладень у промисловість вбачається однією з найважливіших складових майбутнього «економічного дива». Але також необхідно лібералізувати податкове законодавство, продовжити дерегуляцію, реалізувати економічну диверсифікацію через мікро-, малий та середній бізнес.

«Важливим є забезпечення верховенства права та ствердження експортної моделі зростання. Україна зосередиться на розвитку галузей, які даватимуть найбільший ефект за цим напрямком: металургія, сільське господарство з високим рівнем переробки, військові та аерокосмічні технології, ІТ та military-tech на основі ІТ-рішень», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom