Ситуація в економіці контрольована, – Мінекономіки

Share

Попри те, що ворог своїми діями змушує корегувати плани, уряд має сценарії дій в залежності від того, як розвиватиметься ситуація

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на дані Мінекономіки.

За її словами, на сьогодні можна констатувати, що економіка України продемонструвала непогані адаптаційні здібності – минув перший шок, і український бізнес за підтримки уряду знайшов розв'язання складних проблем.

"За підсумками третього кварталу ми зазначали, що вже пройшли пік падіння та перебували на плато. Підстави для оптимізму були: падіння ВВП в третьому кварталі уповільнилось, динаміка зовнішньої торгівлі покращилась. Однак руйнування, які у жовтні зазнала наша енергетична інфраструктура, змусили нас до ІІ читання проєкту держбюджету на 2023 рік уточнити прогнози", – зазначила Свириденко.

При цьому вона підкреслила, що ситуація залишається складною, але контрольованою.

Також урядовиця поінформувала народних депутатів про поточний стан економіки, заходи, вжиті Кабміном для стабілізації, та про подальші плани уряду щодо реформ. Зокрема, було зазначено, що підготовка рішень з децентралізації, реформ інтелектуальної власності, Держпраці, Держрезерву, державних підприємств тощо тривають за планом.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom