Ситуація в енергетиці найсерйозніша в історії, – «Укренерго»

Share

На сьогодні ситуація в українській енергетиці найсерйозніша в історії, повідомляє прес-служба НЕК «Укренерго»

«Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу – під вогнем опинилися об’єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: близько 100 ракет», – заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький, коментуючи масовані російські удари.

Він зауважив, що атака була завдана в момент початку пікового споживання, що ускладнює роботу енергетиків.

«Ситуація серйозна, головне завдання «Укренерго» на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення – значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх – від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог», – наголосив Кудрицький.

Він закликав українців економити електроенергію, а також готуватися до можливих відключень: створювати запаси води, заряджати акумулятори і мобільні телефони.

«Це дасть нам час робити свою роботу: залучати резервні схеми заживлення, тримати баланс в енергомережі», – додав голова «Укренерго».

15 листопад Росія випустила по території України понад 90 ракет: понад 70 з них збили сили ППО, однак решта завдала ударів по 15 об’єктах у різних областях.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom