Молдова залишилася без світла через масовану атаку РФ по Україні

Share

Внаслідок масового ракетного удару РФ по Україні увечері 15 листопада без світла залишилися не лише українців, але й громадяни Молдови

Перебої з електропостачанням спостерігаються практично у всій Молдові. Зокрема, на півдні країни знеструмлені кілька великих населених пунктів. Перебої з електропостачанням є також у столиці Кишиневі, передає ТСН із посиланням  на молдавські ЗМІ.

Високовольтна лінія Ісакча – Вулканешти – МДРЕС перестала функціонувати. Це головна ЛЕП, якою до Молдови надходила електроенергія з Румунії. Таким чином, постачання електрики з Румунії тимчасово призупинене.

Віцепрем'єр-міністр Молдови Андрей Спину повідомив, що причиною відключень електроенергії стали ракетні обстріли Росією енергоінфраструктури України.

«Унаслідок обстрілу Росією української енергосистеми протягом останньої години автоматично відключилася одна з ліній електропередач, яка забезпечує передачу електроенергії для нашої країни (автоматичне скидання навантаження за частотою). Це призвело до масових відключень електроенергії по всій країні», – повідомив він.

Спину зауважив, що ці лінії не були пошкоджені, але були автоматично відключені з метою безпеки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom