На відновлення енергетики після масованих обстрілів необхідно близько 300 млн євро

Share

Потреби у відновленні енергетичної інфраструктури України після масованих ракетних обстрілів з боку РФ оцінюються приблизно в 300 млн євро

Про це повідомила голова комітету з питань інтеграції країни до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з віцепрезидентом Європейської комісії з питань міжінституційних відносин Марошем Шефчовичем, передає «Укрінформ».

«Ми маємо глибоке розуміння з боку Єврокомісії та єврокомісарів тих викликів, з якими ми сьогодні стикаємось, готовність далі над ними працювати і максимально допомагати Україні», – наголосила народна депутатка.

Вона нагадала, що минулого тижня 17 країн ЄС надіслали Україні через механізм цивільного захисту 500 електрогенераторів.

Водночас, на її переконання, із наближенням зими українці дедалі гостріше відчувають наслідки російського енергетичного терору, тому Україна потребує подальшої істотної підтримки від ЄС.

Зокрема, йдеться про трансформатори, комплектуючі, запасні та витратні матеріали для відновлення пошкоджених об'єктів електроенергетики; генератори, в тому числі пересувні та запаси палива до них; різні типи акумуляторів.

У разі ж критичної ситуації, за словами голови комітету, Україна розраховувала б на можливість мінімально необхідного потоку електроенергії з ЄС до української енергомережі.

 «Україна розраховує на координуючу роль Європейської комісії у залученні підтримки держав – членів ЄС», – резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom