Україна готується до сертифікації «Укртрансгазу» як європейського оператора

Share

Сертифікація «Укртрансгазу» як європейського оператора дозволить зберігати в українських ПСГ стратегічні запаси газу країн ЄС, а не лише приватних замовників-нерезидентів; максимізує використання мережі газосховищ та збільшить надходження

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз».

Процес сертифікації передбачатиме кілька етапів. Перший – формування відповідної законодавчої бази, він вже триває.

«Наступне слово – за регулятором. Він має деталізувати процедуру сертифікації, а «Укртрансгаз» – офіційно надати всі документи, необхідні для її проходження. Після аналізу та відповідних висновків зі сторони українського Регулятора та Секретаріату Енергетичного Співтовариства і буде ухвалене рішення щодо сертифікації «Укртрансгазу» як оператора підземного зберігання газу за стандартами ЄС. Впевнені, це рішення буде позитивним», – сказано в повідомленні.

За словами очільника «Укртрансгазу» Сергія Переломи, успішне проходження сертифікації матиме спектр позитивних результатів як для компанії, так і для країни загалом.

«Ми говоримо про можливість максимально завантажити мережу ПСГ, прямо збільшити прибутки та надходження від зберігання газу держав ЄС та учасниць Енергетичного Співтовариства, зокрема у рамках «burden-sharing mechanism», над запровадженням якого нині працюють у Європі. Більш того, сертифікація стане потужним репутаційним підсиленням, додатковим аргументом у комерційних бізнес-переговорах, вкотре підтвердить ефективність євроінтеграційних процесів в Україні та нашу приналежність до європейського газового ринку», – переконаний Перелома.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom