Стартувала нова онлайн-місія МВФ щодо програми з Україною

Share

Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Гевіном Греєм 11 листопада розпочне дискусії з представниками України в контексті продовження обговорення запиту влади щодо Моніторингової програми з залученням Ради виконавчих директорів

Про це йдеться в повідомленні постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна, передає «Інтерфакс-Україна».

«Діалог спиратиметься на результати зустрічей, проведених минулого місяця у Відні. Робота місії відбуватиметься в онлайн-режимі», – сказав Степанян.

На початку тижня голова НБУ Андрій Пишний зазначав, що місія, як очікується, триватиме до 17 листопада і сформулює остаточні домовленості для можливості затвердження PMB Радою директорів фонду на початку грудня.

За його словами, ці технічні дискусії за участю керівництва Нацбанку і Мінфіну «повинні будуть напрацювати контур програми, яка ляже в основу плану дій НБУ на найближчі роки і, ймовірно, стане основою програми розширеного фінансування, на яку команда України розраховує».

Україна розраховує, що на початку 2023 року після одного-двох переглядів негрошової PMB вдасться перейти до стандартної програми розширеного фінансування EFF з можливістю фінансової підтримки бюджету та платіжного балансу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom