Бельгія перерахувала Україні через МВФ майже 5 млн євро

Share

Бельгія перерахувала Україні грант на суму 4,96 млн євро на спеціально створений та адміністрований Міжнародним валютним фондом рахунок

Про це повідомила директор МВФ Крісталіна Георгієва, передає «Укрінформ».

«Дякую Бельгії за ваш грантовий внесок у розмірі 4,96 млн євро на адміністрований МВФ рахунок для України. Приємно бачити, що міжнародна спільнота продовжує об'єднуватися, щоб допомогти стабілізувати українську економіку», – повідомила Георгієва.

Раніше Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про намір Єврокомісії представити програму надзвичайної макрофінансової допомоги для України з розрахунку 1,5 млрд євро на місяць, на загальну суму у 18 млрд євро у 2023 році. Ця допомога має бути стабільною та передбачуваною і частково задовольнити потреби у забезпеченні стійкості Української держави.

Макрофінансова допомога від ЄС супроводжуватиметься допомогою від інших країн та міжнародних фінансових інституцій. За попередньою оцінкою, у наступному році для забезпечення здатності держави виконувати основні соціальні функції Україна потребуватиме щомісяця суму від 3 до 5 млрд євро.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom