Україна та США оновлять торговельну угоду

Share

Україна та США ведуть переговори щодо оновлення угоди про торговельне та інвестиційне співробітництво, що була укладена між країнами 2008 року

Про це повідомляє Міністерство економіки України. Про це сторони домовилися за результатами двосторонньої зустрічі у Вашингтоні 9 листопада.

«Оновлення торгової угоди особливо важливо в контексті економічної підтримки США для України та в контексті повоєнної відбудови. Понад 20 представників усіх залучених до співпраці з Україною інституцій США обговорили чинні програми допомоги і наступні кроки для залучення інвестицій в Україну», – заявила Свириденко.

Вона підкреслила, що навіть під час війни українська економіка не зупинялася.

Сторони також обговорили судову реформу, приватизацію та публічні закупівлі.

«З одного боку Рада з торгівлі та інвестицій консолідувала усі попередні досягнення у двосторонній співпраці, але водночас масштаб чинної співпраці перекладається на нову якість, яка вимагає оновлення договірної бази. Тому ми доповнимо угоду 2008 року низкою протоколів. Ця робота дозволить зміцнити довіру американського бізнесу до інвестицій в Україну і полегшить реалізацію проектів з відновлення та відбудови України», – пояснила Свириденко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom