Український бізнес отримає нові можливості у країнах АСЕАН, – Кулеба

Share

Україна поглибить співпрацю с Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) у сферах торгівлі, цифрової трансформації, сільського господарства

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовився під час зустрічі з генеральним секретарем АСЕАН Дато Лімом Джок Гоєм, передає Інтерфакс-Україна

Сторони проведуть низку політичних контактів та заходів: презентацію інвестиційних можливостей України та АСЕАН, бізнес-форум для налагодження прямих контактів бізнесу, обмін досвідом у сфері використання української цифрової платформи NAZOVNI та азійської системи Access.

«Україну та АСЕАН пов'язують традиційні зв'язки дружби та взаємної поваги. Приєднання нашої держави до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії створить нові політичні, економічні та культурні можливості для наших держав, бізнесу та громадян», – зазначив Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що активізація взаємодії України з регіоном АСЕАН, який є потужним політичним та економічним об'єднанням десяти країн Південно-Східної Азії, є частиною розробленої відомством Азійської стратегії.

Кулеба окремо закликав АСЕАН вимагати від РФ продовження Чорноморської зернової ініціативи, яка відіграє ключову роль у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom