Туреччина почала платити за російський газ у рублях

Share

Туреччина почала розраховуватися за частину природного газу з Росії в рублях, повідомив міністр енергетики країни Фатіх Донмез в інтерв'ю телекомпанії TRT Haber

Він сказав, що найближчими місяцями частка розрахунків у місцевій валюті в торгівлі енергоносіями з Росією збільшиться, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuters.

Росія, проти якої запроваджені західні санкції через вторгнення в Україну, все частіше просить покупців платити в рублях, щоб зміцнити свою валюту. Більшість міжнародних енергетичних угод розраховуються в доларах США або євро.

Туреччина також намагається збільшити торгівлю, використовуючи ліру, яка постраждала від місцевої грошово-кредитної політики.

У вересні Анкара і Москва домовилися почати рублеві розрахунки за постачання природного газу.

Відповідаючи на запитання про пропозицію президента Росії Володимира Путіна щодо створення газового хаба в Туреччині, Донмез сказав, що до кінця цього року Анкара розробить дорожню карту і, можливо, проведе конференцію для постачальників та покупців.

«Ми могли б організувати міжнародну газову конференцію, можливо, у січні або лютому, щоб зібрати разом постачальників газу та країни-імпортери, щоб дізнатися їхню думку, і ми діятимемо відповідно до цього», – сказав Донмез.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom