Південний ГЗК відновить виробництво після 4 місяців простою

Share

Південний гірничо-збагачувальний комбінат з 7 листопада відновить виробництво, повідомляє прес-службі підприємства

Оперативний бізнес-план на поточний місяць складатиме 173 тис. тонн залізорудного концентрату. Продукцію направлять до металургійних підприємств «Каметсталь» та «Запоріжсталь».

«Запланований об’єм виробництва розподілений між двома рудозбагачувальними фабриками комбінату. Обидва структурних підрозділи працюватиме у цілодобовому режимі. В цілому почнуть працювати 4 технологічні секції», – сказано в повідомленні.

Виробничий процес також розпочинається в кар’єрі Південного ГЗК. Гірники видобудуть та направлять на переробку 398 тис. тонн залізної руди. Транспортування сировини виконуватимуть залізничним транспортом.

Зі зниженим навантаженням виробництво почнеться в управлінні залізничного транспорту, дробильно-транспортному комплексі, цеху шламових систем. Персонал підрозділів виходить з простою частково, в залежності від необхідності. Також працюватимуть допоміжні цехи підприємства.

План виробництва на листопад 2022 року складає 13,4 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Причиною зменшення об’ємів є низка об’єктивних факторів. В першу чергу – унеможливлення відвантаження товарної продукції морем з портів Одеси. На скорочення виробництва також впливає дефіцит електроенергії, що виник з початку жовтня», – пояснили на підприємстві.

Південний гірничо-збагачувальний комбінат вийшов у вимушений простій з 1 липня 2022 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom