Арештоване майно Богуслаєва на майже 1 млрд грн, – СБУ

Share

Арештоване все майно президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва і начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на Росію

Про це повідомила Служба безпеки України.

Загальна сума арештованих активів становить майже 1 млрд грн. Це насамперед кошти у гривневому еквіваленті, а також транспортні засоби та нерухомість фігурантів.

Крім того, встановлено, що керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор Банк».

«Також викрита причетність високопосадовця до комерційної діяльності декількох українських підприємств, в яких він володіє значним пакетом акцій. У зв’язку з цим Служба безпеки провела заходи для арешту відповідних корпоративних прав підозрюваного», – сказано в повідомленні.

В СБУ нагадали, що за даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ. Посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростєх», яка є одним із головних виробників озброєнь для ЗС РФ.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Суд обрав підозрюваним міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom