Мінфін планує відмовитися від емісійного фінансування бюджету в 2023 році

Share

Міністерство фінансів планує відмовитись у 2023 році від фінансування видатків держбюджету за рахунок емісії гривні, розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю LB.ua

«У цьому році ми домовилися з Національним банком, що в нас є певний ліміт місячний, який ми можемо собі дозволити. І в цих межах ми живемо вже досить великий період часу і не будемо зловживати цим. Я бачу можливість до кінця року спокійно дофінансувати все необхідне, пріоритетні видатки як мінімум без розширення цього коридору. На наступний рік ми взагалі не плануємо емісійного фінансування. Підкреслюю, монетарного фінансування на наступний рік не плануємо», – сказав Марченко.

Він зазначив, що можливість емісійного фінансування держбюджету у наступному році все ж залишається, однак вона буде непотрібною за умови фінансової підтримки зовнішніх партнерів.

«Якщо в нас будуть кошти від наших партнерів у розмірі $3 млрд щомісячно, нам це не потрібно взагалі. Тому тут головне питання, наскільки ми це можемо зараз забезпечити», – підкреслив Марченко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom