«Газпром» за 9 міс. знизив видобуток газу на понад 18%

Share

За підсумками січня-жовтня 2022 року російський «Газпром» видобув 344 млрд кубометрів газу, що на 18,6% або на 78,8 млрд кубометрів менше, ніж минулого року

Водночас експорт до країн далекого закордоння за указаний період впав на 42,6% або на 67,6 млрд кубометрів – до 91,2 млрд куб. м, передає «Бізнес.Цензор».

Попит на газ компанії з газотранспортної системи на внутрішньому ринку РФ за цей період зменшився на 5,6% (на 11,1 млрд. куб. м).

Також «Газпром» вказує про зростання експорту до Китаю газопроводом «Сила Сибіру», проте обсяги постачання палива за контрактом з китайською CNPC не розкриває.

За даними Gas Infrastructure Europe, на 30 жовтня підземні сховища газу Європи заповнені на 68,6 млрд куб. м газу. Для досягнення рівня заповненості ПСГ початку сезону відбору 2019/2020 року європейські компанії мають закачати ще 3,8 млрд куб. м газу.

Через це «Газпром» традиційно натякає на можливу нестачу газу у Європі під час опалювального періоду.

«Навіть максимальні запаси в ПСГ великих європейських країн не гарантують надійне проходження майбутнього осінньо-зимового періоду», – зазначає російський монополіст.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom