США нададуть Україні нову військову допомогу на $275 млн, – ЗМІ

Share

Пентагон надішле Україні новий пакет зброї та іншої допомоги на суму $275 млн, щоб посилити зусилля з витіснення російських військ із ключових районів на півдні із наближенням зими

Про це повідомляє AP із посиланням на американських чиновників, передає «Бізнес.Цензор».

За їх даними, в американському пакеті, який, як очікується, буде оголошений 28 жовтня, немає жодних нових великих озброєнь. Натомість, допомога США здебільшого спрямована на поповнення тисяч боєприпасів для вже наявних систем озброєнь, зокрема для ракетно-артилерійських систем високої мобільності, відомих як HIMARS, які Україна успішно використовує у своєму контрнаступі проти Росії.

Нова допомога надходить після того, як федеральні чиновники оприлюднили зусилля уряду США, спрямовані на те, щоб зброя, передана Україні, не потрапила до рук російських військ або інших екстремістських угруповань. У плані, оголошеному Державним департаментом, зазначається, що облік зброї є особливо складним під час активної війни та за відсутності значної американської присутності на місцях.

Американські чиновники стикалися з постійними запитаннями деяких членів Конгресу щодо того, як адміністрація звітує за зброю на мільярди доларів, яка була відправлена в Україну за останній рік.

Але адміністрація неохоче розповідала про свою роботу в цьому напрямку через занепокоєння щодо стану конфлікту та побоювання, що це може стати підказкою для потенційних контрабандистів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom