«Нафтогаз» відновлює видобуток газу на деокупованих територіях, – Вітренко

Share

НАК «Нафтогаз України» розраховує збільшити видобуток газу на деокупованих територіях, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко

Він нагадав, що з перших днів повномасштабної війни частина активів «Нафтогазу» опинилася під контролем росіян або в зоні активних бойових дій.

«Багато свердловин, інфраструктурних об’єктів та обладнання пошкоджено, зруйновано або їх діяльність довелося обмежити чи повністю зупинити. Зараз «Нафтогаз» відновлює видобуток газу на деокупованих територіях. Ми розраховуємо, що в результаті повернення в експлуатацію свердловин та інших об’єктів газової інфраструктури Україна щодня додатково отримуватиме близько 500 тис. куб. м газу», – повідомив він.

Компанія поступово відновлює роботу на об’єктах, які були захоплені. Деякі з них вже вийшли на показники, які мали до лютого 2022 року, інші – ще в процесі підготовки до повноцінного функціонування.

Вітренко також нагадав, що у західних областях України компанія збільшує видобуток. Загалом скорочення видобутку «Нафтогазом» за результатами 9 міс. 2022 року склало лише 2%, у приватних компаній видобуток скоротився на 11%.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom