Метінвест не може збільшити завантаженість підприємств через проблеми з логістикою – Риженков

Share

Проблеми з логістикою залишаються однією з головних перепон на шляху до збільшення виробництва на підприємствах Групи Метінвест, зазначив генеральний директор групи Юрій Риженков у коментарі проекту Money Talks від The Economist. Звичні шляхи постачання морем наразі недоступні, тож компанії доводиться шукати інші варіанти, які, як правило, є дорожчими і не такими ефективними.

«Наразі ми працюємо на рівні від 30% до половини довоєнних потужностей. Та навіть цього важко досягти через логістику, оскільки порти Чорного моря не доступні для України для експорту залізної руди, сталі та вугілля. Ми змушені доставляти вантажі наземними маршрутами, а їхні потужності, на жаль, або недостатні для значних обсягів постачання, або дуже дорогі для деяких товарів, які ми постачаємо», – сказав Риженков.

За оцінкою топ-менеджера, підприємства Групи, які залишаються на підконтрольній українському уряду території, майже не постраждали, Тож за умов переконливої перемоги України у війні вони зможуть відновити нормальну роботу протягом кількох місяців та вийти на довоєнний рівень виробництва протягом півроку.

«Але якщо говорити про комбінати, які розташовані на окупованій території у Маріуполі, такі як «Азовсталь» та ММК ім. Ілліча, ми маємо подивитися, якої шкоди вони зазнали під час бомбардувань. Я підозрюю, що збитки там були значними, і нам знадобиться деякий час, поки ми зможемо відновити довоєнне виробництво», – додав Риженков.

Він також згадав, що більшість підприємств Групи долучилася до допомоги українському війську, виготовляючи бронесталь для захисту особового складу та техніки, мобільні сталеві укриття та печі для обігріву у польових умовах, тощо. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom