Президента «Мотор Січі» Богуслаєва затримали за підозрою у роботі на РФ

Share

Служба безпеки України затримала президента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства за підозрою у роботі на РФ

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманим оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Затримання проходило в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січі» товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі. Посадовці, за даними СБУ, діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростєх», яка є одним із головних виробників озброєнь для ЗС РФ.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець».

Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Це підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів нашими захисниками.

Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з РФ організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи і Східної Азії. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони.

Проте після отримання військової продукції «посередники» переправляли її до Росії. Також ворог використовував іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Богуслаєва затримали за підозрою у роботі на РФ

Богуслаєва затримали за підозрою у роботі на РФ

Богуслаєва затримали за підозрою у роботі на РФ

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom