ЄС запровадив санкції проти Ірану за постачання безпілотників Росії

Share

Рада ЄС 20 жовтня за письмовою процедурою затвердила санкції щодо Ірану за постачання Росії безпілотників, які завдають ударів по Україні

Про це повідомило головування Чехії у Раді ЄС, передає «Бізнес.Цензор».

«Санкції щодо Ірану за рекордно короткий час! Після 3 днів переговорів посли ЄС узгодили заходи проти організацій, які постачають іранські безпілотники, що завдали ударів по Україні. Письмова процедура завершена, санкції набувають чинності сьогодні вдень після публікації в «Офіційному журналі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що держави ЄС вирішили заморозити активи трьох фізичних осіб та однієї юридичної особи, відповідальних за постачання дронів.

Відповідно до проєкту рішення, під санкції потрапила «Шахед Авіейшн Індастріз» – компанія, відповідальна за проєктування та розробку іранського БЛА «Шахед». У санкційному списку також вказані: начальник штабу Збройних Сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані, а також Ходжатола Гореїші, який відповідає за логістику в іранському Міністерстві оборони.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom