Ердоган доручив розпочати роботу над газовим хабом після розмови з Путіним, – ЗМІ

Share

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив Міністерству енергетики почати роботу над будівництвом газового хабу в країні після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним щодо цього питання

За словами Ердогана, обидві країни негайно почнуть роботу над пропозицією Путіна щодо транспортування російського газу до Європи, і що «чекати не доведеться», пише «Бізнес.Цензор» із посиланням  на турецькі медіа.

Як пише ABC News, президент Туреччини сказав, що російські та турецькі енергетичні органи працюватимуть разом, щоб визначити найкраще місце для газорозподільного центру, додавши, що таким може бути регіон Фракії в Туреччині, який межує з Грецією та Болгарією.

«Разом з Путіним ми доручили нашому Міністерству енергетики та природних ресурсів і відповідній установі з російської сторони працювати разом. Сподіваємося, що там, де буде найбільш відповідне місце, ми створимо цей розподільчий центр», – сказав Ердоган.

Напередодні Путін запропонував створити у Туреччині газовий хаб, який міг би стати майданчиком для утворення ціни на газ, а також для постачання до європейських країн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom