Інтерпайп показав помірне зростання виробництва труб у 2 кварталі

Share

За підсумками 2 кварталу 2022 року «Інтерпайп» збільшив загальне виробництво трубної продукції до 110 тис тонн, що на 17% більше порівняно з 1 кварталом року. Зростання стало можливим завдяки відновленню виробництва на початку квітня, зазначається у квартальному звіті компанії.

Водночас за підсумками першого півріччя виробництво труб скоротилося на 19% рік до року під впливом російського вторгнення в Україну і склало 205 тис тонн.

Виробництво труб нафтогазового сегменту сягнуло 33 тис тонн, додавши 15% квартал до кварталу на фоні зростаючого попиту на згадану продукцію на світових ринках та зокрема в США. Однак піврічні результати продемонстрували скорочення на  8% рік до року, склавши 63 тис тонн.

Виробництво залізничної продукції під впливом негативних факторів, спричинених війною, скоротилося на 22% у 2 кварталі до 18 тис тонн та на 50% за підсумками першого півріччя, склавши 40 тис тонн.

Виробництво сталі у 2 кварталі склало 123 тис тонн, що свідчить про скорочення на 25% порівняно з результатами перших трьох місяців року. Такий показник зумовлений тим, що компанія відновила роботу електродугової печі в останню чергу – з 1 травня поточного року. За підсумками 1 півріччя було виготовлено 286 тис тонн сталі, що на 36% менше ніж за аналогічний період минулого року.   

Продажі труб у 2 кварталі впали на 7% до 95 тис тонн (кв. до кв.), через блокаду портів та проблеми з логістикою. У 1 півріччі скорочення склало 24% рік до року (197 тис тонн). Продажі залізничної продукції у 2 кварталі склали 17 тис тонн, що демонструє зменшення на 31% порівняно з 1 кварталом через втрату ринків країн СНД та розрив логістичних ланцюжків. У 1 півріччі продажі скоротилися на 49,4% рік до року до 42 тис тонн.  

EBITDA за даними компанії у 2 кварталі зросла на 133% і склала 35 млн дол. завдяки сприятливим ринковим умовам та девальвації національної валюти. Водночас за підсумками півріччя показник скоротився майже вдвічі до 50 млн дол через скорочення загального обсягу продажів майже на 30% рік до року та зростання витрат на логістику.  

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого кварталу 2022 року EBITDA Інтерпайп скоротилася на 63% рік до року і склала 15 млн доларів США.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom