Україна отримала 100 додаткових квот на міжнародні вантажні перевезення на 2023 рік

Share

Україна отримала 100 додаткових базових квот Європейської конференції міністрів транспорту на 2023 рік. Квоти дозволять надалі безперешкодно перевозити вантажі автомобілями територіями країн-учасниць ЄКМТ

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну значна частина товарів експортується автомобільним транспортом. До прикладу, у вересні фізичний обсяг такого експорту склав 1,4 млн тонн. Загалом на наступний рік Україна матиме 475 базових квот. Це на 27% більше, ніж ми мали у 2022 році та протягом кількох останніх років», – пояснили в міністерстві.

Додаткові квоти дозволять покращити експортну спроможність України і дадуть можливість зберегти стабільні ланцюги постачання товарів.

В Мінінфраструктури нагадали, що в поточному році Україна уклала з ЄС угоду про «транспортний безвіз». Завдяки цьому без спеціальних дозволів українські перевізники мають право здійснювати лише двосторонні та транзитні перевезення до 27 європейських країн.

Дозволи потрібні перевізникам, які здійснюють рейси до 52 країн-учасниць ЄКМТ. Вони дають можливість здійснювати не лише двосторонні та транзитні перевезення вантажів, але й їх транспортування з/в треті країни.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom