Глава МАГАТЕ на зустрічі з Путіним наполягав на створенні зони безпеки на ЗАЕС

Share

Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі у межах візиту до РФ 11 жовтня зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це повідомили у МАГАТЕ, передає «Фокус».

«Навколо Запорізької атомної електростанції має бути встановлена зона захисту. Ми не можемо дозволити собі гаяти більше часу. Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб уникнути ядерної аварії», –– сказав Гроссі.

Як пояснюється, протягом останніх тижнів генеральний директор агентства проводив інтенсивні консультації як з Україною, так і з Російською Федерацією, щоб якнайшвидше узгодити та ввести зону захисту навколо території ЗАЕС у зв'язку з постійними обстрілами атомного об'єкта.

Гроссі підкреслив, що ситуація на Запорізькій АЕС стає все більш небезпечною та складною.

Водночас, лідер країни-агресорки в рамках зустрічі заявив главі МАГАТЕ, що Росія нібито зберігає «прихильність до нерозповсюдження військових ядерних технологій».

«Звичайно, ми бачимо, що сьогодні спостерігаються елементи надмірно небезпечної політизації всього, що пов'язане з атомною діяльністю», – зокрема сказав глава Кремля.

Він також закликав Гроссі допомогти знизити ядерну риторику у світі.

«Ми дуже розраховуємо на те, що і завдяки вашим зусиллям нам вдасться всю цю риторику щодо цього знижувати і перетворити в нормальний стан цю сферу нашої діяльності, співпраці, незважаючи на всі турбулентності та складні процеси, що відбуваються на світовій арені», –– висловився Путін, звертаючись до голови МАГАТЕ.

Нагадаємо, Путін своїм указом доручив передати окуповану Запорізьку АЕС у федеральну власність РФ. Рішення Путіна має бути засуджене з боку Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), адже це фактично міжнародне рейдерство, заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom