Росія другий день поспіль обстрілює енергетичну інфраструктуру України

Share

Росія другий день поспіль продовжує масовану атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Він нагадав, що напередодні, 10 жовтня, через ракетні обстріли були знеструмлені 3,9 тис. населених пунктів. Енергетикам та рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів. У 3,8 тис. населених пунктів повернулося світло. Стабілізовано постачання електрики в західних областях, практично повністю заживлений Харків і Харківська область. Тривають відновлювальні роботи для забезпечення енергоживлення центральних регіонів та Києва. Їх планується завершити протягом кількох днів.

«Але Росія не зупиняється у своїх спробах зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. За даними ДСНС, цієї доби вже зафіксовано 33 обстріли. Ворог продовжує витрачати десятки ракет ціною в сотні мільйонів доларів на те, аби українці день-два побули без світла», – повідомив голова уряду.

У той же час, за даними Шмигаля, 10 жовтня українці, відгукнувшись на заклик, добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%.

«Сьогодні ми так само будемо просити обмежити споживання електроенергії. Так само в години пік – з 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми», – закликав прем’єр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom