Пишний офіційно вступив на посаду голови НБУ

Share

Екс-глава «Ощадбанку» Андрій Пишний 10 жовтня офіційно вступив на посаду голови НБУ та був представлений колективу НБУ президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем

Про це повідомив сам Пишний, передає «Економічна правда».

У своєму виступі він, зокрема, заявив про важливість макроекономічної стабільності.

«Я переконаний, що інституційно сильний, незалежний Національний банк – запорука цієї стабільності. Це здобуток і ресурс держави Україна, з якого ми можемо розпочинати вести предметні, сподіваюся, конструктивні, чесні, відверті, непрості перемовини з нашими міжнародними партнерами, щоб отримати той ресурс, який сьогодні необхідний нашій державі, аби вистояти, перемогти і започаткувати програму відновлення. Це буде одним із пріоритетів щонайменше на декілька тижнів нашої роботи з місією МВФ – відповідні перемовини, узгоджена позиція», – сказав Пишний.

Він висловив підтримку політиці антикризового управління, яка застосовувалася раніше.

«Вважаю, що вона наразі приносить плоди. Ми контролюємо ситуацію. Побудова нового діалогу між Національним банком і урядом лише поліпшить якість і ефективність всіх монетарних заходів, які застосовує Національний банк для забезпечення цінової стабільності, а також стабільності банківської системи, та сприятиме тим програмам, які будуть реалізовуватися урядом», – додав новий глава НБУ.

Пишний також назвав пріоритети на чолі НБУ: макрофінансова стабільність, ефективність макроекономічної політики, конструктивні перемовини з нашими міжнародними партнерами, відкриття доступу до тих джерел, які «сьогодні нам вкрай необхідні».

«Наступний рік буде непростим. $38 млрд – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для усіх державних органів, над якою ми будемо працювати. І, безумовно, ще один пріоритет – це стабільна банківська система, яка є запорукою того, що кредитна підтримка української економіки, українських підприємств була, є, і має бути», – додав Пишний.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom