УЗ пропонує змінити тарифну систему для вантажних перевезень

Share

«Укрзалізниця» пропонує повністю змінити систему тарифоутворення для вантажних перевезень. Запропоновані зміни передбачають відмову від чинного Збірника тарифів на перевезення вантажів

Про це під час засідання Експортного офісу при «Укрзалізниці» 7 жовтня заявив голова правління товариства Олександр Камишін, передає прес-служба компанії.

«Пропонується скоротити кількість схем базових ставок з існуючих 29 до однієї. У наявній схемі враховувати лише відстань перевезення, масу вантажу, особливості перевезення та маршрутизацію. Також ініціатива пропонує скоротити кількість коефіцієнтів з існуючих 15 до одного», – сказано в повідомленні.

Орім цього, пропонується значно скоротити кількість додаткових зборів та окремих плат, які повинен сплачувати відправник. Замість 38 зборів, встановлених чинним збірником, пропонується залишити шість. Окрему плату пропонується залишити лише за спеціальні перевезення та послуги з охорони.

«Укрзалізниця» також пропонує вирівняти класи вантажних перевезень та встановити єдиний тариф на перевезення порожніх вагонів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom