На Волині розпочав роботу індустріальний парк із фокусом на харчопром

Share

На Волині у місті Нововолинськ розпочав роботу індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру, повідомила керуюча компанія ІП «Бюро Інвестиційних Програм». 

Нововолинський індустріальний парк розташований на 20 гектарах неподалік польського кордону, має підведені комунікації та може розмістити до 10 підприємств. 

За даними керуючої компанії, ІП має попередні домовленості про зобов’язання стати резидентами з підприємствами зі сфери переробки риби та морепродуктів, виробництва харчової продукції, зберігання заморожених ягід, овочів та м’ясних продуктів. Діяльність компаній орієнтована на ринки збуту ЄС.

Згідно з нещодавно схваленим законодавством, для резидентів індустріальних парків передбачені економічні стимули: 0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території ІП; звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території ІП.

«Отже з урахуванням пільг термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку може скласти 4-5 років залежно від типу бізнеса. Звісно, все залежить від бізнес-моделі, конкуренції та розміру інвестицій. Але головне, що підприємства, що знаходяться під постійним чи періодичними обстрілами ворога, можуть залишатися на території України, а не тікати від війни в Європу. Адже за нашими оцінками, за період війни в Європу переїхало близько 20 тисяч компаній різних галузей», – розповів Олександр Бондаренко, голова «Бюро Інвестиційних Програм». 

Міський голова Нововолинська Борис Карпус відзначив, що розвиток ІП дозволить громаді створити нові робочі місця і наповнювати місцевий бюджет.